ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


úterý 3. prosince 2013

Taare Zameen Par



Drama / Rodinný
Indie, 2007, 165 min

Režie: Aamir Khan, Amole Gupte
Scénář: Amole Gupte
Kamera: Satyajit Pande
Hrají: Aamir Khan, Tanay Chheda, Tisca Chopra, Abhishek Bachchan

Obsah:

Devítiletý chlapec je zužován svým okolím - ve škole není schopen přečíst jedinou větu, nosí špatné známky a s tím se nesou i další problémy - dusno doma, šikana... Smyčka kolem krku se mu utahuje, až se zoufalý otec rozhodne "nepovedeného" synka poslat na internát. Tam po mnoha útrapách potkává nového učitele výtvarné výchovy, který ví zcela přesně, jak se jeho problém nazývá - dyslexie. A začíná osvěta na všechny strany a vše se začíná obracet k lepšímu...(bolly.cz)

Film mne zaujal. Trošku odrazující je jeho celková délka, ale kdo má rád filmy podobného ražení, film se mu bude líbit. Dojemný a dramatický příběh je o malém chlapci a jeho statečném boji se svým okolím - rodiči, kamarády, učiteli. Jak to všechno dopadne, to vám psát nebudu, abyste se taky na něco mohli těšit. :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).