ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


pátek 6. prosince 2013

Proč se z našich dětí stávají tyrani

Michael Winterhoff
Nesprávný společenský vývoj a vlastní problémy dospělých brání tomu, aby rodiče i pedagogové vystupovali vůči dětem rozhodně a z pozice svého postavení a umožnili tak jejich normální psychický vývoj. Dospělí nevědomky uspokojují své potřeby prostřednictvím dětí a znemožňují tak svým potomkům, aby z nich vyrostli platní členové společnosti.
Ve své překvapivé analýze autor poukazuje na emocionální zneužívání dětí a dokládá to mnoha názornými příklady. Děti nejsou malí dospělí. Jen tehdy, když s nimi začneme opět jednat jako s dětmi, budou v pozitivním smyslu schopné života.
(oficiální text distributora)

V dnešní době myslím dost užitečná knížka. Dnes je v mnohých rodinách postavení dětí a rodičů obrácené. Znáte takové případy? Já tedy ano. A není to dobré pro rodiče, ani pro děti. Třeba někomu tato knížka pomůže "se probudit". :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).