ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


pondělí 21. dubna 2014

Ohnivá Venuše, studený Mars

John Gray

Hormonální rovnováha - klíč ke spokojenému (nejen) milostnému životu

Četné výzkumy prokazují, že chování mužů a žen má biologický základ - hormony. John Gray na základě těchto nových poznatků vysvětluje, jak ženský hormon oxytocin a mužský hormon testosteron ovlivňují naše jednání a pocit spokojenosti ve vztahu.

Zatímco Marťan se cestou z náročného zaměstnání těší, jak si doma lehne k televizi a takříkajíc vypne, jeho žena Venušanka po celodenním shonu touží po tom, aby jí manžel naopak věnoval svou pozornost a vyslechl si vše, co ji trápí. A problém je na světě. Odlišné hormonální nastavení obou pohlaví spolu se stresem, kterému dnes čelíme, vyvolává odlišná očekávání. Každodenní spory jsou však zcela zbytečné, pochopíme-li, co každý z nás potřebuje, a pokusíme-li se mu to poskytnout. John Gray nabízí jednoduché tipy a praktické informace, s nimiž budete moci zajistit stabilní přísun hormonů dobré nálady sobě i svému protějšku, a vytvořit tak harmonické prostředí pro láskyplný vztah plný vzájemného pochopení.

V knize Ohnivá Venuše, studený Mars se mimo jiné dozvíte:

·jak odlišně funguje ženský a mužský mozek,
·jaký vliv mají na naši náladu hormony oxytocin a testosteron,
·o škodlivých účincích stresových hormonů na naše zdraví,
·způsoby, jak efektivně doplňovat hladinu antistresových hormonů,
·význam hladiny krevního cukru,
·které "superpotraviny" napomáhají k navození dobré nálady,
·proč menopauza a "mužopauza" nemusí být tak problematickým obdobím,
·jak účinně používat Venušiny hovory v rámci partnerské komunikace.

( oficiální text distributora na netu)

V knize se dočtete, jakou náladu nám může vytvořit hladina cukru v krvi. Jaký to má vliv na naše vztahy. Co potřebuje žena pro doplnění svého hormonu (oxytocinu) a co muž k doplnění svého hormonu (testosteronu), aby byli oba v dobré náladě.

Knížku doporučuji. Od stejného autora jsem četla již více knížek, jako třeba:

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe
Mars a Venuše : dietou a cvičením k cíli
Co vám matka říci nemohla a otec nevěděl
Jak mít, co chceme a chtít, co už máme

ale tato je moje poslední čtená a je zase jinak pojatá, než výše zmíněné. V každém případě přečtení stojí za to. Určitě si v ní najdete oblast, která vás více zajímá, o čem jste jinde ještě nečetli. Stačí, když si ji půjčíte v knihovně jako já, i když by se dalo do ní nahlédnout častěji, člověk občas zapomíná.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).