ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


úterý 12. listopadu 2013

Úspěch, láska, zdraví




Žena vyšla z domu a uviděla tři staré muže s dlouhými bílými vousy, kteří seděli vpředu na dvoře. Pověděla: "Nemyslím, že vás znám, ale musíte být hladoví. Prosím pojďte dál a vezměte si něco k jídlu"

"Je tu pán domu?", zeptali se.

"Ne", odpověděla.

"Potom nemůžeme vstoupit", odpověděli oni.

Večer, když se manžel vrátil, žena mu pověděla, co se stalo. "Běž a pověz jim, že jsem doma a pozvi je", odpověděl muž. Žena vyšla ven a pozvala muže dovnitř.

"Nemůžeme společně vstoupit do domu", odpověděli.

"Proč ne?", zeptala se.

Jeden z těch starých mužů začal vysvětlovat. Ukázal na jednoho z nich a pověděl: "Jeho jméno je Zdraví". Ukázal na druhého: "Tenhle se jmenuje Úspěch a moje jméno je Láska". Potom dodal: "Teď běž a prodiskutuj se svým mužem, kterého z nás chcete doma".

Žena se vrátila a pověděla, co slyšela. Její manžel měl velkou radost. "Jak milé!", pověděl. "Vzhledem k této situaci pozveme Zdraví. Ať přijde a naplní náš dům zdravím".

Jeho žena nesouhlasila. "Drahý, proč nepozveme Úspěch?"

Tchýně, která slyšela jejich rozhovor, vběhla do pokoje se svým návrhem: "Nebylo by lepší pozvat Lásku? Náš dům by byl naplněný láskou!"

"Dáme na radu naší tchýně", pověděl manžel svojí ženě. Běž ven a pozvi Lásku, bude to náš nejlepší host".

Žena vyšla ven a zeptala se mužů: "Který z vás je Láska? Pojďte, prosím, a buďte naším hostem".

Muž jménem Láska vstal a šel k domu. Ostatní dva vstali taky a následovali ho. Překvapená žena se zeptala Zdraví a Úspěchu: "Pozvala jsem jenom Lásku, proč jdete také?" Staří muži odpověděli společně. "Když byste pozvali Zdraví, anebo Úspěch, ostatní dva by zůstali venku, ale vy jste pozvali Lásku a kamkoliv jde on, my jdeme s ním. Kdekoliv je Láska, tam je i Zdraví a Úspěch".

Tam, kde je bolest, přeji Ti klid a mír. Tam, kde jsou pochyby, přeji obnovení důvěry v Tvé schopnosti pracovat na nich. Tam, kde je únava a vyčerpání, přeji Ti porozumění, trpělivost a nové síly. Tam, kde je strach, přeji Ti lásku a odvahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).