ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


neděle 22. března 2015

Lokše a fenyklový salát

Milulý týden jsme se dívali na pořad Haliny Pavlovské o vaření. Právě dělala lokše. Můj muž pochází z Jižní Moravy a toto jídlo míval velmi rád. Já pocházím ze severu Čech, a tak toto jídlo neznám. Tak jsme se rozhodli, že společnými silami se o ně pokusíme. A takto to dopadlo:


Z bramborového těsta se uválí placka.


Nasucho se opeče na pánvičce.


Ještě teplá se pomocí mašlovačky natře rozpuštěným sádlem a zavine.



My jsme si k lokším udělali fenyklový salát s mrkví, celerem, vařenými vajíčky. Salát jsme rozložili na listy natrhaného čínského zelí a dozdobili oranžovou kapií.

Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).