ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


pátek 16. května 2014

MUŽI KOLEM NÁS


Susan R.Shapirová a Michele Kassonová

Muže kolem nás lze rozdělit na několik typů. Kniha amerických autorek vám prozradí, který je pro vás ten pravý a kterým typům mužů se máte raději vyhýbat.

V knize mne zaujalo:

To je ten pravý!

- nemusíte žadonit o důvěrnosti
- nic na sebe nehrajete
- vaše i jeho touhy jsou uspokojeny
- existuje vzájemné porozumění
- nesoupeříte o moc
- dopřáváte si navzájem prostor
- nejsou požadavky, pouze řešení

Opětovná víra v lásku

Po rozchodu mívají lidé často pocit,že se nedokážou znovu zamilovat. Zranění je vážné a hojí se těžko. Seznámení s někým může všechno urychlit, ale pouze tehdy, když to sám sobě dovolíte. Moudřejší než hned se poohlížet po novém vztahu bývá nahlédnout do svého nitra. Tak se vám víra vrátí.

Objeví se nečekaně

Pravý milostný vztah začíná přátelstvím a potom se všechno vyvine. Přátelství je významná součást vztahu, jeho význam nelze snižovat. Pokud nejste nejprve přátelé, láska nemůže přežít. Když je do vás muž skutečně zamilovaný, věnuje vám značnou pozornost. Volá vám jen proto, aby slyšel váš hlas, představí vás rodičům a přátelům. Bude respektovat vaši práci a zájmy. Po milování vám nedovolí odejít, natož aby vás poslal pryč, bude se chtít vedle vás probudit. Poví vám, jak se cítí, a bude naprosto upřímný. Jestli se snad neumí obratně vyjadřovat, dá vám to najevo svým chováním.

Mnohé ženy, které žijí s milovaným mužem, nemluví o romantice, ale spíš o pochopení a vcítění. V této kapitole nebudeme popisovat chtíč a touhu, nýbrž klid a důvěru. Do vztahu je vkládána neustálá energie a její přebytek je zjevný. Samolibost neexistuje, jenom obrovské vzájemné uznávání. Láska je stále obnovována a rovnováha se denně upevňuje. Bez ohledu na její hloubku v daném vztahu nebude láska převažovat, pokud se v pozadí ukazuje velká rozdílnost, hodnoty nebo cíle.

Nejlepší přátelé

Umíte odhadnout potřeby a přání toho druhého. Panuje mezi vámi důvěrnost a vcítění,tedy slovní i mimoslovní komunikace.Věrnost a oddanost jsou přítomny bez požadavků, vyplývají ze zájmu, nikoli z očekávání či donucení. Nejlepší přátelé chápou, že průměr je přijatelný a výjimečnost není nutná,je to pouze stužka na balíčku.

Odpuštění a láskyplnost

Ve vyzrálém vztahu po sobě partneři vyžadují upřímnost a respekt, ctí vztah a duchovní vazbu. Nechováte se k sobě nekompromisně,nýbrž s laskavostí a pochopením. Není to žádná přesilovka, jen vzájemné dávání a braní.

Začít znovu dokáže jen člověk s důvěrou ke druhým a vírou v sebe sama.

Ve vyzrálém milostném vztahu se prvotní okouzlení mění v obdiv a úctu. Základní poznatek je,že ideální muž neexistuje. Existuje však muž, který má řadu vlastností, jichž si ceníme, a méně těch, jimiž opovrhujeme. Právě toto chápání nám umožňuje navázat trvalý vztah.

Knížku jsem četla před časem. Myslím, že se dala pročíst, najdete v ní leccos poučného.
A jak je to s vámi doma. Máte doma toho pravého?!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).