ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


úterý 27. května 2014

Citadela - Antoine-de-Saint-Exupéry

Citadela je kniha od Antoina de Saint Exupéryho, kterou nikdy nedokončil. 

Byla vydána až posmrtně (ve Francii1948), proto se můžou myšlenky v ní zdát neucelené a opakující se. V Čechách byla poprvé vydána v krácené verzi, až později se čeští čtenáři dočkali plné verze.
Tato kniha je plná filosofických myšlenek a není snadné popsat o čem je. Děj probíhá v poušti, v průběhu poutě jedné karavany.
Básnické meditace, filozofické úvahy a fiktivní rozhovory o smyslu života a světa.
Tato kniha Vám pomůže odpovědět na spoustu vlastních otázek, týkajících se přátelství, lásky, života, bytí a spousty spousty dalších. Velmi zajímavá, ale není jen na jedno rychlé přečtení. Je to kniha, která by Vám neměla chybět.


Knížka se mi moc líbila, nejde ji jen rychle přelousknout, ale člověk se u ní zamýšlí nad hodnotami života a vlastně životem vůbec. Kdo má podobné knížky rád, pusťte se do ní, potěší vás snad tolik jako mne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).