ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


sobota 1. února 2014

Tvoje životní poslání – už ho znáš?

Život - největší zázrak naší planety a jeden z největších zázraků ve známém vesmíru. Kdo držel v ruce své první právě narozené miminko, ví, o čem mluvím. Jak je tohle možné? Jak se tohle stane? Je to něco tak úžasného a zároveň neuchopitelného, že vám to prostě hlava nebere.

Nebo: Chodíte ven? Kamkoli do přírody? A vnímáte všechno kolem? Nejen krásu, ale celé propojení všeho. Všechno dýchá, pulzuje životní energií, prolíná se, odděluje a spojuje.
John Lennon zpívá, že některých "věcí" se lze dotknout pouze srdcem…

A teď život průměrného Čecha:
Ráno vstává znechucen z uplynulé noci i z nadcházejícího dne. Věta "To zas bude den!" neodmyslitelně patří k rannímu pozdravu. Dva hlty kávy Standard "nastojáka" a odjezd do práce. Píchačky a znechucený výraz. Možná pár slov s kolegy na téma "hrůzy dnešního života". Přetrpí si svou "osmičku" a cestou domů se utvrdí, že všechno tady stojí za … Doma noviny, televize, chat - má-li štěstí, má virtuální erotickou přítelkyni.

Připadá vám tohle jako největší zázrak naší planety?
Taky cítíte, že tady něco nehraje?

Vnímám to už od dětství. Jen jsem to neuměla pořádně uchopit a pojmenovat.
Člověk je tak nádherná bytost! S jasnou zářící duší. Přichází ze Zdroje čisté energie, ze světla. A jeho posláním je - podržte se - ZÁŘIT! Celou svou bytostí zářit - radostí, nadšením, touhou poznávat a tvořit. Zářit štěstím, že tady mohu být. Že je mi umožněno sem přinést něco ze sebe - to nejlepší. A také být inspirací pro ty, kdo momentálně na své záření zapomněli.
Vím, že mnozí z vás zapomněli, a mnozí z nás občas zapomenou. Vím to, protože potkávám tak málo zářících lidí. Hledám způsoby, jak vás naučit, jak vám připomenout, že každý z nás umí a může zářit. To je základní životní poslání nás všech.

Nemůžete být šťastni, dokud se ZNOVU nenaučíte zářit. NEMŮŽETE ZÁŘIT, DOKUD SE znovu NENAUČÍTE BÝT ŠŤASTNI.

Možná, si někdo myslí, že ke štěstí potřebuje mnoho věcí a mnoho okolností. Snad někdo doufá, že až bude milován…
Je však třeba jen toto: Milovat sebe a projevit se skrze svou vlastní jedinečnou tvorbu. Zastav se, zmlkni a podívej se hluboko do svého nitra. Tam někde v koutku strádá Tvoje nadání. Vyzvedni ho na světlo světa, opatruj, hýčkej a rozvíjej. S nadšením si užívej každý krok - své štěstí máš na dosah.
Tluč a bude ti otevřeno. Hledej opravdu a opravdu nalezneš.

Autor: Petra Mašková

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).