 |
| Srpen u nás probíhal v rámci vaření, pečení a zavařování... a výletů 😊 |
Takže tady mám pár skleniček meruňkových marmelád - tyto meruňky byly darované,
tak jsem zavařila, ale jinak zahrádku nemáme, tak kupujeme na trhu.
 |
Zavařené okurky - již poslední, malé zbytečky, ty máme nejraději, že jsou tak prťavé. A poprvé v životě beraní rohy - pálivé feferony. Ty mne tolik oslovily! Dělala jsem poprvé v životě a určitě ne naposled. Pálivá chuť mne přímo přitahuje, že je mám raději než okurky! |
 |
Tak toto se každému nepovede! Co to je? Omyl ve vaření. V rámci úspory energie jsem v multifunkčním hrnci vařila dohromady rýži - a přidala k ní červenou řepu. Hlavně - u řepy jsem uřezala listy až k bulvě a toto se stalo! Toto je zbyteček v krabičce, ale přiznám, že to nikoho neoslovilo. Divíte se? Já tedy ne! (Chybami se člověk učí) |
 |
Připraveno k pečení - brambory, masové kuličky a barevné papriky. Jo, to dobré bylo a hned zmizelo! |
Další pokus v rámci diety - bramborák s méně tuku, pouze pečený v malé horkovzdušné fritéze bez tuku.
To mne neoslovilo!
Takže zůstává recept - klasika na bramborák - na pánvičce - lívanečníku
a s olejem či sádlem. To je hned jiný level!
 |
Nejspíš perník - zatím na plechu. Obvykle dávám minimálně čokoládovou polevu, případně posypáno kokosem a někdy rozkrojím a dovnitř marmeládu. Perník je u nás vždy žádaný a přitom s ním není skoro žádná práce. 😊
|
Ano, taky jsme chodili ven! Toto je nově postavený přístřešek na posezení a schování před deštěm.
Takových přístřešků se udělalo více - na nově vybudované trase 12 km
okolo našeho města. Chválím. 😊
 |
Ukázka dravců - proběhlo v lesoparku Šibeník - byla to pěkná podívaná.
Jo, to bylo ještě teplo, zatím co dnes ráno bylo u nás 8 stupňů pod nulou. Tak se dobře oblékejte, ať jste fit a nic vás netrápí. 😊 |
Někdy se něco vymkne i zkušené kuchařce :-). Beraní rohy pěstujeme, takže je také zavařuji. A perník je prostě klasika.
OdpovědětVymazatPřeji ti krásné dny.