ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


čtvrtek 4. března 2021

ÚNOR 2021

Únor bílý, pole sílí... stejně tak i u nás...

Hádanka pro vás: najdi své žluté auto!... 
Ne, nemáme žluté auto, dokonce nemáme žádné auto, 
ale to jen pro zpestření... 
asi tu žádné žluté ani není, co já vím. :-)

Jak je zima, tak pečeme, tady zrovna švestkový koláč. Zásoby švestek z mrazáku. 
Ano, ještě tam mám jednu krabičku švestek,
ale to necháme na později, musí se to střídat. :-)

Taky pořád ještě svítíme. Je sice už po vánocích, ale zútulní to domov, to mám ráda. :-)


Pro doplnění vitamínů užíváme tuto pomůcku! 
Pouze zatlačíme a šťáva z jednoho pomeranče se valí proudem ven. Mňam! :-)

I taková mlha se nám tu objevuje. Musela jsem nafotit. To by ani mne ven nikdo nevyhnal! :-)

Dostali jsme škvarky, tak co s nimi: mimo jiné i bramborové škvarkové placky. :-)
Povedly se! Že já je nedělám častěji, docela se po nich zaprášilo!
Mám dotaz: zkoušeli jste dělat placky z dušeného zelí? 
Je to dobré? Není to nezajímavé? Nejsou moc vlhké? 
Je doma po takových poptávka?

Nápis na našem výtahu, v době koronaviru se nedivím, lidé se bojí.

Procházka s naším 5 měsíčním štěnětem. Dojde čím dál dále, už je to velká holka. :-)
Vodní nádrž Benedikt je pokrytá ledem.

Kdo pozná, kde to asi jsem? Podle toho bílého. :-)

A v blízkosti je náš hipodrom. Koníci odpočívají.
Čím jsem starší, tím mám méně ráda podobné akce, jako třeba dostihy.
Podle mne koně mají nárok na svobodu.

A ještě kousek dál v lese. Jsem jako na houpačce. :-)
Co je na lavičce divného? Tedy nemyslím tím sebe! 😁

Na jedné z procházek jsem potkala tuto krasavici. :-)
Kočičky mne nikdy nenechají vlažnou, když to jde, pohladím.
Tato se nenechala, chtěla něco k snědku, a já zrovna nic neměla.

Tak to je pro dnešek všechno, opatrujte se!

30 komentářů:

  1. Zajímavé fotky! A ta lavička? Asi byla někde zabetonovaná a zde si ji někdo odložil na vlastní použití (nemyslím tím tebe) ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Lotty, hezká únorová bilance. 👍 Sněhu jsme si tentokrát užili všichni, hlavně děti. Naposledy ho u nás bylo víc před šesti lety, kdy byla Bětka v kočárku. Tentokrát se z něj mohla radovat "in natura". Koláč a placky luxusní. Zelné dělám z kysaného zelí, jen se musí vymačkat. Ale mizí rychlostí tajícího sněhu a mokré nejsou.
    Golfové hřiště jsem podle míčku poznala a ta lavička je vyrvaná ze země i s betonovýma botama.
    Nejlepší na závěr - pejsek a kočička jsou "boží". 👍
    Měj hezké dny.🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, z kysaného zelí jsem dělala, ale zbylo mi dušené, tak se ptám, zda z dušeného někdo dělal placky, zda nebyly gumové nebo já nevím, co. ☺ lavička v lese sedla, i když jsem na ní pomalu lezla po žebříku! 😆 Chlupáčky miluji, dávám si vždy na výletě úkol - vidět nějakou kočičku, pohladit - a vyfotit! 🤗

      Vymazat
  3. Loty, hezky si ten únor zhrnula. Měj se hezky a buďte dma zdraví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libby, zdraví je ze všeho nejdůležitější. Nejen teď, ale pořád. Sepsala jsem okamžiky z března, můžeš se mrknout. :-)

      Vymazat
  4. To su pekne fotky. Zlákal ma koláč - hned by som si dala a tá lavička je fakt zaujimava. Tá by sa páčila mojmu synovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzu, na lavičku jsme si sedli postupně všichni tři, taková se v lese běžně nenajde! Kolotočová atrakce! :-)

      Vymazat
  5. Hezké únorové ohlédnutí. Dělala jsem placky s kysaným zelím a byly moc dobré. A švestkový koláč bych si dala. Mńam. Kočička na poslední fotce by asi raději masíčko.
    Přeji pěkné březnové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, z kysaného zelí už jsem taky dělala, mne zajímalo z dušeného. :-) Sama jsem se neodvážila takto použít. Ale snědlo si jinak, neplýtváme. :-)

      Vymazat
  6. Pěkná rekapitulace uplynulého měsíce :-) Škvarky bych si dala klidně jen tak, s chlebem, to by mi stačilo. Kočička je krasavice :-) Když nějakou potkám a ona se nechá, tak ji pohladím. Většinou u sebe nosím nějaké kočičí pamlsky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lili, škvarky se u nás jedí, ještě mám jedny objednány na duben, snad to vyjde! A kdyby ne, mohu si udělat v troubě sama. Já vím, ty jsi kočkomilka!

      Vymazat
  7. Lotty, pěkně jsi to shrnula.Bylo všechno - příroda, zvířátka, dobroty a útulno. Koláč bych si dala hned a placky taky, takže všechno. Dělala jsem jen z kysaného zelí, ne dušeného. A svíčkuju taky, jak se setmí tak rozsvěcím. Doma je pak víc útulno, takže sviť. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, snažím se shrnout celý mix měsíce, aby to bavilo. A na jídlo se vždycky někdo chytí! Svíčky už bohužel jsem nyní sklidila, změnou zimního času na letní, při svíčkách jsme koukali na Ulici a nyní je v tu dobu pěkné světlo od sluníčka.

      Vymazat
  8. Lotty, perfektní ohlédnutí za únorem. Placky škvarkové bych slupla hned, zelové jsem nedělala. Žluté auto nenašla, golfové hřiště poznala a lavička, to jsem myslela, že je nahnutá úmyslnně. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martí, za odpovědi Ti dávám jedničku s hvězdičkou, odpověděla jsi snad na vše. :-)

      Vymazat
  9. Hodně mě zaujal ten odšťavňovač pomerančů. Ještě jsem to neviděla. Líbí se mi ten obří golfový míček. Lavičku chtěl někdo zřejmě přemístit na svou zahradu a cestou zjistil, že to fyzicky nezvládne a tak ji nechal na místě, kde ho to zmohlo. :-D Tu ceduli na výtah bychom také měli dát, protože s respirátorem ani rouškou tu nejezdí i jinak inteligentní lidi. Právě do tohoto prostoru si ji já beru a manžel dokonce nosí maličký sprej a přesprejuje tlačítka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, odšťavňovač je dobrá věc. Tento týden jsme třeba dělali šťávu z citronů. Síťka citronů, ty rozřízneš vejpůl, přitlačíš a je to. Dáváme si tak 1 cm do skleničky, zalijeme vodou nahoru a zbytek mám v malinké nádobce v lednici, jen vždy trošku odliju. Já se snažím všemožná tlačítka ve výtahu a madla jinde spínat klouby prstů, těmi si snad tolik obličej nešmrdlám a bacily do mne tolik nejdou.

      Vymazat
  10. Jé, to je ale krásná kočenka. :-) Koláč s drobenkou taky peču, ale používám meruňky z mrazáku. Švestku doma nemáme. Škvarkové placky jsem dělala jen jednou a moc se mi nepovedly, byly moc mastné.
    Anička (www.mnauuu.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, kočenka je nádherná a už jednou se mi ji podařilo odchytit a vzít do náruče. Není moje, má majitele, tak to všechno respektuji, případně se majitele na muchlování kočičky zeptám. :-) Jů, meruňkový koláč, ten mám ještě raději než ten švestkový. Já škvarkové placky mívala v začátcích mého umění tvrdé, s bramborami jsou pěkně měkkoučké.

      Vymazat
  11. Jé, to je ale krásná kočenka. :-) Koláč s drobenkou taky peču, ale používám meruňky z mrazáku. Švestku doma nemáme. Škvarkové placky jsem dělala jen jednou a moc se mi nepovedly, byly moc mastné.
    Anička (www.mnauuu.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, kočenka je nádherná a už jednou se mi ji podařilo odchytit a vzít do náruče. Není moje, má majitele, tak to všechno respektuji, případně se majitele na muchlování kočičky zeptám. :-) Jů, meruňkový koláč, ten mám ještě raději než ten švestkový. Já škvarkové placky mívala v začátcích mého umění tvrdé, s bramborami jsou pěkně měkkoučké.

      Vymazat
  12. Krásný psík, krásná i kočka. A krásné fotky vůbec, ty zasněžené jsou parádní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, děkuji, psík (fenka) roste jako z vody, už má 10 kilo a nevypadá už jak miminko.

      Vymazat
  13. Škvarkové placky bych si dala hned, děláš mi chutě. Jak se má vaše krásné štěňátko, doufám, že už si vás stačilo omotat kolem prstu. Zdravím 😊😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, štěňátko pěkně roste, je plné energie, tyto border kolie jsou ovčáčtí psi, tak jsou zvyklí hodně běhat a celkově potřebují dost pohybu. Česky řešeno - je neutahatelná. :-)

      Vymazat
  14. Ta micka je moc hezká a možná je si toho vědomá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, máš pravdu, micka si je vědoma své ceny a často se tváří, že mne nevidí. Ale já už na ni jednou vyzrála a chňapla jsem ji do náruče a pomuchlovala. Já se s tím "nevidím Tě" nepářu. :-)

      Vymazat
  15. No, pranostika je too hezká, ale jaro je jaro. že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, jaro už je konečně tu a občas to dává pěkně najevo. V týdnu jsem běhala venku v kraťasech a tílku, dnes je podstatně chladněji. :-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).