ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


středa 3. srpna 2016

Kočka jako černý pasažér

Kočka jako černý pasažér letěla na křídle letadla ve výšce asi 300 m, než si jí pilot všiml :



Neuvěřitelné štěstí měla kočka, která se nenápadně vplížila do malého ultralightu. Pilot si jí včas nevšiml, takže si udělala adrenalinový výlet stovky metrů nad zemí. Drápky ji udržely a let nakonec zvládla obdivuhodně klidně. Vše zachytila kamera.

Dramatický incident - přinejmenším z pohledu kočky - se odehrál při výcviku létání s ultralighty ve městě Kouroi ve Francouzské Guayaně. Kočka se zřejmě "zapomněla" v letadle a usnula tam. Když ji probral start, už bylo na útěk pozdě.

Pilot ani cestující žena si zprvu rovněž ničeho nevšimli. Počínání kočky za ně ale zaznamenala kamera. Kočka se ukryla mezi dvěma pláty křídla a po chvilce letu je vidět, jak se zpoza nich s očima navrch hlavy vyplazí nad posádku ultralightu.

Kočka se přitom jen stěží přidržuje rámu letadla a je vidět, jak jí náporem vzduchu kloužou po křídle nožičky. Přesto se statečně drží, dokud si jí nevšimne překvapený pilot. Jen vyvalí oči a začne se připravovat na návrat na letiště.

Kočka mezitím vykukuje z křídla a žalostně mňouká. Necelé tři minuty od startu je ale znovu bezpečně na zemi. Je zjevně trochu otřesená z nezvyklého zážitku, ale z letadla uteče po svých. "Pro vaši informaci, kočka je v pořádku. Dál je naším maskotem," uvedl v prohlášení letecký klub.

Pilot a autor videa později doplnil i přepis konverzace, která probíhala ve vysílačce:


pilot: "Vracím se na přistání..."

letiště: "Máte nějaký problém?"

pilot: "Vetřelce v křídle."

letiště: "Řekni mi, že to není kočka!"

pilot: "Je to kočka."

jiné letadlo: "Za***nej bastard!"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).