ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


středa 6. dubna 2016

Dvacet životních rad

Dvacet životních rad od těch, kterým je přes šedesát

Průzkum mezi šedesátníky a staršími na téma: "Jakou radu byste dali současným mladým lidem?", vypadal jako poměrně jednoduchá záležitost. Přesto však některé z odpovědí byly naprosto nečekané.

Přečtěte si rady, které uvedli prakticky všichni účastníci průzkumu. Určitě je lepší poučit se hned a nemuset později litovat.

Často se říká, že dobrá práce je ta, která člověka těší každý den. JE TO MYLNÉ TVRZENÍ. Dobrá práce je taková, kterou zkrátka dokážete většinu pracovních dnů snášet a která přitom pokryje všechny vaše výdaje. Téměř nikdo nemá práci, kterou by zbožňoval každou vteřinu.

Roky strašně uletí. Nevstupujte do manželství příliš mladí. Žijte naplno, CESTUJTE, buďte aktivní. Kolik máte peněz není důležité. Vezměte batoh a jeďte tam, kam si to můžete dovolit. Dokud nemáte děti, neutrácejte za věci. Za jakékoli věci. Podívejte se do světa. Najděte bod na mapě a jeďte.

Nic neberte příliš vážně. I když je život občas ubohý a beznadějný, zkuste se usmát nad tím, jak vás přimáčknul.
Přítel je ten, kdo pomůže, i když mu zavoláte ve dvě v noci. Všichni ostatní jsou jen známí.
Nejdůležitějším člověkem ve vašem životě je ten, kdo ho chce s vámi sdílet. To je správný pohled na věc.

Ještě nikdo neumíral s lítostí, že v životě málo pracoval. Buďte pracovití, ale nestavte práci nad rodinu, nad přátele a konec konců i nad sebe sama!

Možná budete žít dlouho, možná krátce, to nikdo nikdy neví. Ale ať je vám dáno cokoli, o svoje zdraví se starejte právě v mládí.
Když vás život unaví, jednoduše se zastavte, zamyslete se nad svou přítomností, uvědomte si s potěšením všechno, co máte pěkného a opravdu důležitého. Trochu se uvolněte, vydýchejte. A připomeňte si, že všechno je relativní.
Jezte a sportujte tak, jako byste byl diabetik s nemocným srdcem. Tak se jím nikdy nestanete.

Máte jen jeden život. Ať se jednoho dne neprobudíte s vědomím, že už je vám šedesát a neuskutečnili jste nic z toho, o čem jste kdysi snili.

Možná, že ne až tolik hlubokomyslná rada jako ty ostatní, ale stejně: čistěte si pravidelně zuby. Problémy se zuby jsou něco hrozného.

Nemějte každou radu za bernou minci. Jistěže si můžete nechat poradit od někoho, koho si vážíte. Pak ale znovu zvažte situaci a přijměte SVÉ VLASTNÍ rozhodnutí.

Věci jsou jen věci. Nelpěte na materiálních věcech, lpěte na čase a událostech.
Úrazy, které jste utrpěli dnes, dají o sobě vědět ve stáří. I když si myslíte, že jsou dokonale vyléčené VĚŘTE TOMU!

Važte si každé chvíle a každé maličkosti. Jako mladí chceme všechno hned teď. Ale měli bychom si vážit každé kraťounké chvilky. Nejsme na světě věčně, jakkoli si v mládí dopad těchto slov plně neuvědomujeme. Měli bychom si užít každý okamžik. Nepište maily, volejte a mluvte s živým člověkem. Zajděte za maminkou, promluvit s ní, jen tak, bez důvodu. Každá chvilka je důležitá.

Ani si nevšimnete jak a děti vyrostou. Snažte se proto trávit s nimi co možná nejvíc času.
Plaťte všechny účty a vyhýbejte se dluhům.

Žárlivost zničí každý vztah. Důvěřujte partnerovi. Když ne jemu, tak komu byste vůbec mohli věřit?
I když je váš sen nesplnitelný, měli byste se snažit alespoň se mu přiblížit. Protože s postupujícím věkem bude jeho naplnění čím dál tím víc nereálné.

Když někoho potkáte poprvé, uvědomte si, že o něm NEVÍTE NIC. Znáte jeho národnost, pohlaví, věk, oblečení. Na to všechno můžete zapomenout. Nevíte nic. Stereotypy, které se nám samy cpou do hlavy protože lidský mozek zkrátka rád třídí věci do kategorií, jenom omezují váš život.

Zdroj: http://www.pronaladu.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).