ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


středa 10. prosince 2014

Strava v zimě

Aby byl člověk zdravý, měl by žít v souladu s přírodou. A proto je jasné, že bychom se i svým stravováním měli přizpůsobovat ročním obdobím.

To, co je pro nás dobré, je současně pro nás také přirozené, a všechno ostatní nás dostává z rovnováhy a tím oslabuje. Dnes sice najdeme v supermarketu stejné zboží po celý rok, jenže ne všechno je pro náš organismus dobré. Nejlepší je si uvědomit, co tak asi mohli naši předci v této době jíst. Je to všechno to, co se dá nějakým způsobem skladovat. Proto bychom v zimě měli jíst hodně luštěnin a kořenové zeleniny a naopak se vyvarovat salátů s nálepkou "čerstvý".

Pokud si totiž uděláme salát z pseudorajčat, která se teď prodávají, a nejlépe ho ještě zalijeme jogurtovou zálivkou, je to to nejhorší, co si můžeme k jídlu dát. V zimě totiž převládá jin a abychom ho vyvážili, musíme jíst jangově, to znamená jídlo, které nás zahřeje. Salát z naprosto nevhodné (a nepřirozené) čerstvé zeleniny a jogurt jsou hodně studeným jídlem, které nás ještě více prochlazuje.

Naopak vhodným jídlem je hustá polévka z kořenové zeleniny, různé obilné kaše, vařené luštěniny a podobně.


http://www.joga-online.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).