ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


sobota 13. prosince 2014

Dojemný příběh o Lásce a Rozchodu

lubov-i-razluka-big
Na kraji pole stály Láska a Rozchod a kochaly se pohledem na mladý pár.


Rozchod si nadšeně zamnul ruce: "Vsaď se, že je rozloučím?"

Láska požádala: "Nech mě jedenkrát k nim přijít a pak si můžeš dělat, co chceš - a uvidíme, jestli je dokážeš odloučit".

Rozchod souhlasil.

Láska přistoupila k mladému páru, přitiskla se k němu, pohlédla každému z nich do očí a uviděla, jak mezi nimi proběhla jiskra…

Láska od nich odešla a řekla: "Teď je řada na tobě".

Rozchod řekl: "Ne, ne, teď nic dělat nemůžu, teď jsou jejich srdce naplněna láskou. Zaskočím k nim později".

Uběhl nějaký čas.


Rozchod vešel do domu a uviděl mladou maminku s dítětem a otce. Rozchod doufal, že láska už pominula, ale když pohlédl do jejich očí, spatřil v nich Vděčnost. Pokrčil rameny: "No co, zajdu sem později".


Po letech se u nich Rozchod znovu objevil - v domě rámusily děti, vtom se z práce vrátil unavený muž a matka děti uklidňovala.Právě teď se to musí povést, teď je odloučí, vždyť za tu dobu musely jak Láska tak Vděčnost z jejich srdcí dávno vyvanout! Jenomže když teď nahlédl do jejich očí, uviděl Úctu a Porozumění. "Hm, tak později", zavrčel Rozchod.


A přišel zas. Vidí, děti jsou už dospělé a šediví rodiče jim pomáhají radou. Podíval se jim do očí a zasupěl: uviděl v nich Důvěru. "No, však mi nikam nezmizí, vrátím se později", zaskřehotal Rozchod a práskl dveřmi.


Uplynul čas, Rozchod nakukuje do domu, kde už běhají vnuci a u krbu sedí a ohřívá se stará babička.

Rozchod se zaradoval: "Tak přece - teď přišla moje chvíle".


Chtěl rychle nahlédnout do stařenčiných očí, jenže ta náhle vstala a vyšla z domu. Rozchod spěchal za ní.

Stařenka došla na hřbitov a posadila se u jednoho hrobu. Byl to hrob jejího muže.

"Mám zpoždění, protáhl zklamaně Rozchod, - čas udělal práci za mě". A pohlédl ještě jednou do očí staré ženy. A uviděl Vzpomínku - Vzpomínku na Lásku, Vděčnost, Úctu, Porozumění a Důvěru…

Zdroj ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).