ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


sobota 18. října 2014

Velký život malého muže



originální název Life According to Sam
Dokumentární / Drama
USA, 2013, 90 min
Hodnocení na ČSFD: 86%

Progerie je vzácná a nevyléčitelná genetická porucha, která způsobuje předčasné stárnutí u dětí. Tento dokumentární snímek prozkoumává svět Sama Bernse a zachycuje houževnatou snahu jeho rodičů o léčbu svého syna a záchranu jeho života.

Dokumentární film Velký život malého muže nahlíží do světa šestnáctiletého Sama Bernse. Sleduje neúnavnou snahu jeho rodičů (oba jsou lékaři) o léčbu svého syna, který trpí progerií - velmi vzácnou nevyléčitelnou nemocí, jež způsobuje předčasné stárnutí dětí. Tento dojemný snímek od oscarových režisérů Seana a Andrey Finových zachycuje tříleté úsilí rodiny Bernsových, které vedlo k provedení prvních klinických studií léčiva a ke zjištění, že progerie souvisí s celým procesem lidského stárnutí. Bez tohoto výzkumu by bylo shromažďování podpory pro výzkum léčby přibližně 250 pacientů, kteří touto chorobou ve světě trpí, mnohem složitější. Zatímco Samovi houževnatí rodiče bojují s časem (průměrná délka života pro osoby s touto poruchou je 13 let) ve snaze najít vhodný lék, Sam přijímá svůj osud s obdivuhodnou kuráží.(HBO Europe)

ZDE je malá ukázka z filmu, bohužel jen v angličtině nebo s anglickými titulky.

Film jsem zhlédla jedním dechem před nějakým časem a i po této době mi ulpívají útržky v paměti. Zachycuje, jaké problémy mohou lidé se svým dítětem mít a jak řeší jeho budoucnost. Díky filmu si člověk uvědomí obsah kouzelného slůvka ZDRAVÍ. Doporučuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).