ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


neděle 2. září 2012

Pozitivní pravidla



1. Raduj se z každé maličkostí všedního dne - hledej něco pozitivního i tam, kde to obyčejně přehlížíš.

2. Najdi si čas na malou relaxaci nebo meditaci - přinutí tě to zastavit se a regenerovat síly, odpoutat se na chvíli od problémů, uvolnit se.

3. Zasni se a připomeň si příjemné situace (ať už skutečné nebo si je prostě vymysli) - příjemné vzpomínky pozitivní emoce vyvolávají, a kde je pozitivní emoce,není místo pro negativní.

4. Buď aktivní, ale nespěchej (!) - věnuj se aktivitě, která ti udělá radost a přináší pocit zadostiučinění.

5. Jednej smysluplně, pomůže ti to překonat nesnáze či případný neúspěch. Rychleji se s nimi vyrovnáš a budeš mít sílu pokračovat.

6. Svět je takový, jaký ho vidíš - zkus vidět situace do nichž se dostaneš jako pozitivní zkušenost. Odnauč se některé situace automaticky označovat jako špatné, nepříjemné nebo neutrální a nezajímavé.

7. Pamatuj na zdravou výživu a očistu těla. Nesprávná výživa je většinou příčinou mnoha nemocí. Choroby tak do člověka "vstupují ústy" a zbytky závadné potravy postupně otravují organismus do té míry, že po letech nějaký jeho orgán již nedokáže plnit svou funkci a přichází nemoc (to jsem si přečetla! Něco na tom asi bude).

8. Uvolni stres a napětí. Stres dlouhodobě a neúměrně zatěžuje organismus. (I když v menší míře může být prý dokonce příjemný (?), nevím dávám to k případné diskusi.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).