Srpen byl v celku rozdělen mezi pobyty v přírodě a vařením. Koupili jsme si nového pomocníka do kuchyně - horkovzdušnou fritézu. Má obsah 6,2 litry. :-) |
První pokusy - opékané brambory. |
Perníkové muffinky s lentilkami. Příště dám více těsta. Bála jsem se, že to přeteče. :-) |
Karbanátky. |
Na lodžii už dozrávají první chilli papričky. Tak, to bylo letem šmahem. Tak chtěla bych stihnout do vánoc zvládnout články za celý rok, tak mám co dělat. Mějte se hezky a nepomrzněte, přituhuje! :-) |
Lotty, srpen máš za sebou, to stihneš 😂 Ta fritéza by pro nás dva byla zbytečně velká a dalším problémem je paneláková kuchyň a málo místa. Ty brambory jsou lákavé, ty můžu na všechny způsoby, klidně samotné 😉😊
OdpovědětVymazatEvi, snad stihnu, jsem pěkně uhoněná s jazykem na vestě! 🤣 My jsme tři a používám ji docela často. Jsem ráda, že není menší. Používám ji docela často, je to úspora energie oproti velké troubě.
VymazatLotty, doslova a do písmene dovedu se vžít do toho Tvého spěchu, víš Ty co, spěchej pomalu. Frytézu už pěknou řádku let nemám a nechybí, jak byly děti doma, to byla jiná ☺ Měj pohodové dny♥
OdpovědětVymazatMartí, spěchám pomalu, neboj, jinak bych nebyla tak ve skluzu, to je jen moje lenost, co vyplula na povrch! 😂 Asi jste mne špatně pochopili, to není jako ta fritéza kdysi, kdy bylo vše ponořeno v hluboké vrstvě tuku. Tady se tuk vůbec nedává, oproti smažení na pánvi. Tady se dá potravina na sucho nebo maximálně se jemně postříkne olejem ve spreji, je to zdravější než z pánve nebo z té staré fritézy, tu jsme kdysi taky mívali. Měj se hezky. :-)
VymazatJo a ty chilli papričky se vydařily. ☺
OdpovědětVymazatChilli papričky průběžně odebírám a užívám docela často do jídel, ještě je jich pár na rostlinkách, ale ze strachu před chladem jsem je dala dovnitř do místnosti. :-)
VymazatKrásné srpnové vzpomínání.
OdpovědětVymazatEva http://es-ideas.blogspot.com/
Evi, děkuji. :-)
VymazatTeď když jsme už jenom dva, tak mi frytéza nechybí. Ale určitě to pomocník je.
OdpovědětVymazatHezké dny adventu !
Hanka
Hanko, jde o horkovzdušné nahřívání pokrmů, bez tuku. Ne, jako kdysi v té staré v hluboké vrstvě tuku. Psala jsem o tom v komentáři pro Fukčárinku, mrkni. Pěkně předvánoční dny přeji. :-)
Vymazat