ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


pondělí 10. června 2019

Jak získat gel z rostliny aloe vera

Našla jsem na internetu, třeba někdo využije. Taky mám doma tuto rostlinu a docela přerostlou!

Zjistěte, jak získat gel z rostliny aloe vera: Jeho účinky znali už ve starém Egyptě

Máte doma rostlinu aloe vera? Pokud ne, měli byste si jí pořídit. Pochopíte, proč jí v mnoha domácnostech pěstují a jak využívají jejích blahodárných vlastností.
Aloe vera byla dříve známá pod názvem Aloe barbadensis a ve starověkém Egyptě jí prohlásili za rostlinu nesmrtelnosti. Její historie použití má za sebou dlouho cestu a rozhodně se s ní netajili ani na jihu Afriky, Karibiku a v Latinské Americe. Skupina odborníků z University of Maryland Medical Center tvrdí, že výtažek aloe se stal jedním z předepisovaných léků v průběhu 18. a 19. století.

Výhody aloe vera

Aloe vera působí jako lék na ústa, klouby, střeva, kosti, horečku či astma. Dá se považovat za všeobecné tonikum a samozřejmě i za přírodní zdroj krásy. Gel aloe vera gel se často aplikuje na popálenou kůži, řezné a jiné rány včetně infekcí. Stav ran zlepšuje zřejmě proto, že tu jsou ukryty dvě imunitně silné sloučeniny - glykoproteiny a polysacharidy. Glykoproteiny blokují bolest a snižují v těle zánět, zatímco polysacharidy podporují hojení kůže a její hydrataci.

Mnoho různých studií poukazuje na to, že aloe vera léčí popáleniny tím, že zkracuje dobu hojení a bolestivost. Je tedy v závěru mnohem lepším lékem, než tím konvenčním. Aloe vera se používá i na léčbu dalších neduhů, zejména na zácpu, genitální opar, psoriázu, seboroickou dermatitidu, sněť, vředy, rakovinu, infekci horních cest dýchacích, zánětlivé onemocnění střev, atd. Rovněž snižuje hladinu cukru v krvi, takže je prospěšná i pro diabetiky 2. typu.

Jak připravit a jak používat aloe gel:

Budete potřebovat:

•čisté kuchyňské prkénko
•ostrý nůž sloužící jinak k filetování
•aloe vera (rostlinu v květináči)
•talíř
•bavlněný ručník
•sklenici, uzavřenou nádobku
•čerstvou citrónovou šťávu

Umyjte si ruce, abyste zabránili případné kontaminaci sterilního gelu. Vyberte si tučný šťavnatý list ze spodní části rostliny, měl by být tím nejzralejším, v délce zhruba od 10 do 15 cm. Odřízněte ho, ale pozor, abyste nepoškodili další listy. Odříznutý list omyjte, osušte a nechte na talíři ve sklonu pod úhlem 45 °, aby z něj vytekla žlutá šťáva (trvá to asi 15 minut). Tato tekutina má silné projímavé účinky a může způsobovat zažívací potíže.

Nyní list opatrně přeneste na prkénko a odstraňte z něj ostré výčnělky. Snažte se list zaoblit tak, abyste z něj získali, co nejvíce gelu. Držte si rostlinu v kousku ručníku a šetrně seřízněte vršek zeleného obalu, pod ním najdete gel. Gel z aloe přemístěte do sklenice a na množství každého šálku, vymačkejte zhruba čtvrtinu citrónu. Pro hladší konzistenci gelu je možné použít kuchyňský robot. Gel z aloe vera přelijte do uzavřené nádoby a skladujte v lednici po dobu jednoho týdne.

Jak gel používat:

Pro léčebné vnitřní účely je potřeba užívat 30 ml třikrát denně. Pro lokální použití je dobré přiložit gel na postižené místo přímo z rostliny. List očistěte, podélně ho seřízněte, zmenšete na polovinu a přiložte přímo na ránu několikrát denně do úplného zhojení.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).