ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


pátek 29. ledna 2016

Příběh o uvázaném slonovi

Jeden muž se procházel v zoo, v pavilonu slonů. Najednou se zarazil,protože si všiml, že tahle obrovská zvířata jsou uvázána jen docela tenkým provazem uvázeným k noze slona. Žádné řetězy, žádná klec. Bylo naprosto zřejmé, že kdyby sloni chtěli, tak by kdykoliv mohli svá pouta přetrhnout, ale z nějakého důvodu to neudělali.

Kousek dál uviděl ošetřovatele slonů a tak se ho zeptal, proč sloni jen tak klidně stojí a nepokusí se odejít pryč.

Ošetřovatel odpověďel: "No když jsou ještě mladí a mnohem menší, tak používáme tenhle stejný, docela tenký provaz, a v tak mladém věku je v pohodě udrží. A jak rostou, tak jim zůstane zkušenost, že se nemůžou utrhnout. Věří tomu, že je provaz drží na místě a tak se ani nepokouší se osvobodit."

Muž byl ohromen. Ta zvířata, kdyby chtěla, by kdykoliv mohla přetrhnout provaz a osvobodit se, ale protože věří, že toho nejsou schopna, tak stojí spořádaně na místě.

Kolik z nás, podobně jako oni sloni jdeme životem a hýčkáme si svojí víru, že nemůžeme udělat to nebo ono jen proto, že se nám to kdysi nepovedlo?

Nalezeno na FB

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).