ŽIJEŠ PRÁVĚ TEĎ A TADY... ALE JAK? TO ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, JAKOU SI VYBEREŠ CESTU ŽIVOTEM!


středa 6. května 2015

Co nám říkají naše chutě?

Jídlo nás prozrazuje, říká nám i našemu okolí, jací jsme. Pokud se nemůžete vzdát konzumace masa, není to o tom, že vaše tělo maso potřebuje. Vy potřebujete maso, protože jste psychicky nevyrovnaní a maso vás zdánlivě uklidňuje. I přejídání na ledacos upozorňuje. Přejídání se zdravým jídlem bezesporu škodí také. Mnohdy však za nesoulad našeho stravování nemůžeme my, ale toxiny na různých orgánech našeho těla. Pokud se tedy chcete naučit správně jíst, pomůže vám k tomu detoxikace.

Mě maso prospívá, já se ho nevzdám

Podle mojí teorie by se člověk mohl bez masa zcela obejít a skvěle by mu to prospělo. Lidé se však konzumace masa často vzdát nechtějí. A nechtějí se vzdát ani konzumace mléka a mléčných výrobků, pečiva, sladkostí a slaných pokrmů. Proč? Protože jsou nevyrovnaní a potřebují tuto nevyrovnanost dotovat pokrmy, čili ucpávat si tím svoje kanály vědomí. Je to velice jednoduché, naučili jsme se to od rodičů a zdánlivě to funguje: Když mě něco trápí, pořádně se najím a pak je mi hned skvěle. Ale nebojte, jakákoliv nevyrovnanost se vždy projeví na vašem zdravotním stavu. Proto raději včas odhalte vaši nevyrovnanost, ať s ní pak můžete dobře pracovat.

Hořká jídla

V dnešní době to je především čokoláda, která má sladko-hořkou chuť, kakao a různé slazené nápoje jako kola, kofola apod. Pokud do sebe nemůžete přestat cpát hořká jídla, protože vás uspokojují, ukazuje to na deficit lásky ve vás. Hořká jídla se řadí do srdečního okruhu, kam spadá sebeláska a láska k druhým. Lásku druhým lidem nemůžete dávat, pokud ji neumíte dávat ani sami sobě. A konzumací čokolády se to nenaučíte. Konzumací tmavé čokolády a dalších hořkých jídel si jenom zaháníte žal, který v sobě máte. Uchováváte si ho tak na pozdější čas. Rozumnější bude, pokud začnete s detoxikací srdečního okruhu.

Sladká jídla

Sladkosti (i zde tak trochu může spadat čokoláda) a různá sladidla (nemusí to být jen rafinovaný cukr, ale i zdánlivě zdravá sladidla jako med či různé druhy sirupů) a sladká jídla (opět se nemusí jednat jen o buchtičky s krémem nebo sladké knedlíky, můžete se přejídat i chalvou ze zdravé výživy, pokud to však přeháníte, něco si tím zaháníte…) ukazují na toxické zatížení slezinového okruhu. Slezina se pojí s obavami, starostlivostí a přemýšlivostí. Dá se předpokládat, že lidé s přehnanou chutí na sladké nemají v pořádku osobní finance, jelikož slezina se pojí s bohatstvím. Můžou vám neustále dokola šrotovat v hlavě myšlenky o tom, že nejste schopni něco zaplatit nebo dosahovat vyššího příjmu apod. Místo toho, abyste to začali řešit se pak přejídáte a plníte si žaludek zbytečnostmi. V tomto případě započněte s detoxikací slezinového okruhu.

Pikantní jídla

Naše chuťové receptory pojem pikantní neznají, není to tedy chuť v pravém smyslu, pikantní chuť si spojujeme na základě propojení několika chutí. Má se však za to, že pikantní jídla jsou ostrá, silně kořeněná, například hodně opepřená, očesnekovaná a jinak dráždivá. Neznamená to však, že člověk takováto jídla musí nutně vyhledávat, můžete se jim ale i vyhýbat. To jsou dva extrémy, které vždy ukazují na zatížený plicní okruh. Plíce se pojí se sebehodnotou, lidé se zatíženými plícemi si neumí říct o vlastní hodnotu a dokážou se s tím trápit celý den. Hodnota nemusí být nutně spojená s penězi, může to jít hlouběji - člověk si může myslet, že nic neumí, nic nedokáže, ničeho není schopen… Tito lidé často upadají do depresivních stavů, uzamykají se ve vlastních pokojích, nikam nevychází a v nejhorším případě mají sklony k sebevraždě. Detoxikace plicního okruhu vás může doslova zvednout z postele a povysunout vás zpět do barevného světa.

Slaná jídla

Přemíra soli škodí. Ale vysvětlete to vašemu tělu, když ji tak moc vyžaduje. A opět, nemusí se jednat jen o slané brambůrky, ale pokud hodně dosolujte vaše jídla třeba i Himalájskou solí, nebo Tamari omáčkou a dalšími slanými dochucovadly, vždy to ukazuje na toxické zatížení ledvin. Tito lidé jsou často úzkostliví a mají strach udělat cokoliv nového. Rádi by uskutečnili změnu, ale bojí se ji uskutečnit, a tak pořád zůstávají v tom starém módu. U zatížených ledvin se také může projevit náchylnost na chlad a odpor k zimě. Možná se ve vašem životě nikam neposouváte, protože se bojíte toho, co vás čeká. V takovém případě je příhodné začít s detoxikací ledvinového okruhu.

Kyselá jídla

Může to být třeba chuť na kyselé okurky, nebo třeba na kyselou čočku, kyselicu, na různé zavařeniny ve sladko-kyselém nálevu a na další kyselé potraviny. Lidé, kteří touží po kyselých jídlech jsou sami ve svém životě kyselí a zapšklí. Často projevují svoji nevyrovnanost navenek v podobě boje a agresivity. Nemají rádi, když se je někdo nějak dotýká, kritizuje je, nebo se ně jen špatně podívá. Zároveň je hodně zajímá, co si o nich myslí druzí lidé a jaké pomluvy se o nich šíří. Ani v tomto případě vám zcela nepomůže, když se budete snažit šířit o sobě jen to nejlepší jméno, doporučuji vám raději začít s detoxikací jaterního okruhu.

Musím s tím něco udělat?

Myslíte si, že ještě nenastal váš čas, abyste se usadili do životní rovnováhy? Pokud si přejete být v nesouladu se sebou samým, pak je to na vás. Jestliže se však chcete vašich životních potíží zbavit jednou provždy, tak ano, skutečně s tím musíte něco udělat. Mám zkušenosti s tím, že pouhá změna jídelníčku nebo překonávání pocitů myslí nestačí. I když se někteří lidé hodně snaží, snadno sklouznou zpět ke svým starým chorobným návykům. Proč? Protože ještě nezačali s detoxikací.

Žijte tak, abyste po žádných chutích neprahli, ale abyste si mohli vaše jídlo dokonale užít!

Autor: Pavel Chodil, www.slunecnyzivot.cz

Pokud máte chuť sdílet článek na vašich stránkách, směle do toho, jen prosím o uvedení jména autora, případných zdrojů, odkazu na www.slunecnyzivot.cz a této poznámky.

Originál textu a další informace naleznete na http://slunecnyzivot.cz/2015/01/co-nam-rikaji-nase-chute/


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý komentář mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stránce vpravo nahoře tlačítko ODEBÍRAT).